Menu:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinde en slechtziende mensen.

Artistieke workshop-vijfdaagse 'Bewogen beeld', 1-5 nov 2021

U kan de foto vergroten via een muisklik of via de entertoets.

Ooit al eens willen beeldhouwen als een danser of dansen als een beeldhouwer, en dat met de ogen dicht? ‘BEWOGEN BEELD’ is een workshop-vijfdaagse voor blinde, slechtziende én ziende mensen, begeleid door kunstenares/leerkracht Alexandra Jacquet. We maken een poëtische zintuiglijke reis in een wereld waar we het zicht weglaten. Het wordt een wonderlijke zoektocht naar identiteit en persoonlijkheid.

Wie zijn we als het zicht er niet toe doet? We fluisteren, verzinnen, voelen en vertellen. We bewegen, raken aan en onderzoeken de letterlijke en figuurlijke raakvlakken. Waar eindig ik en begint de ander? Wie zijn we in het licht van de ander en rakend aan de ander? Hoe beïnvloedt de ander wie ik ben?

We creëren een soundscape en een voeltekening. We ontspannen bij een geleide meditatie. Ook klei en plaaster helpen ons om antwoorden te vinden. De reis eindigt met een gezamenlijk werkstuk: een groot glooiend kleilandschap, waar we een mal van maken in plaaster.

Hoe kom je uit dit avontuur? Je zindert van de zintuiglijke prikkels. Je hebt je grenzen leren voelen en aangeven. Je hebt een luisterend lichaam, een aangescherpte tastzin en een fijner aanvoelen. Je kijk op jezelf en de ander is grondig veranderd. Je hebt meer zelfvertrouwen en kunt beter uitdrukken en aangeven wat je wel en niet graag hebt. Je hebt veel geleerd over beweging en lichamelijkheid. Je leerde ook beeldhouwen met klei en plaaster, op een traditionele manier maar met hedendaagse vormgeving.

Ben je bereid om je in een wonderlijk land van fijnzinnige prikkels te begeven? Klaar voor een avontuur van zachte ontmoeting? Je bent van harte welkom! ‘BEWOGEN BEELD’ is een onderdeel van het project ‘Hoogstpersoonlijk’, georganiseerd door het netwerk Licht en Liefde.

Praktisch

'BEWOGEN BEELD’ loopt over vijf dagen: maandag 1 tot en met vrijdag 5 november 2021. Plaats: Oogatelier, Lange Munteplein 7/8, 8500 Kortrijk. Elke dag gaat de deur open om 9 uur, met uitzondering van woensdag 3 november: dan is er geen les op locatie, maar een alternatieve les/opdracht die je thuis kan doorlopen. De workshops in Kortrijk lopen van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. ’s Middags krijg je een broodjeslunch. Op vrijdag sluiten we af met een hapje en een drankje (tot 18 uur).

Voor meer info mail je je telefoonnummer naar: bewogenbeeld21@gmail.com. Workshop-begeleidster Alexandra zal je dan bellen om uitleg te geven en al je vragen te beantwoorden!

Inschrijven kan tot en met 20 oktober, via mail naar: bewogenbeeld21@gmail.com Vermeld of je een visuele handicap hebt en zo ja, of je begeleiding wenst vanuit het station Kortrijk. Het inschrijvingsgeld schrijf je over op rekeningnummer BE51 4300 3681 3162 van Blindenzorg Licht en Liefde, met vermelding ‘HoogstpersoonlijkBB’ en je naam. Begeleiders die aan de workshops deelnemen, schrijven ook in. Er zijn minimaal 6 en maximaal 15 deelnemers nodig. We streven naar een mix van ziende en niet- of slechtziende personen.

Deelnameprijs en kortingen

De normale deelnameprijs (per persoon) bedraagt 700 euro voor de volledige week. Afhankelijk van je persoonlijke situatie heb je recht op belangrijke kortingen (zie hieronder). Meer info over de prijs is te verkrijgen bij Lorenzo Billiet: 0474 96 47 25.

Kortingen:

  • Heb je een persoonsgebonden budget (PGB), dan geven we jou een korting van 250 euro. De effectieve kostprijs van deze workshop bedraagt dan 450 euro, waarvan je de factuur bovendien kan inbrengen binnen het kader van het PGB.
  • Ben je 65-plusser en heb je geen nummer bij het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap), maar heb je een bijdrage gestort aan het Licht en Liefde Solidariteitsfonds, dan krijg je 400 euro korting. Je inschrijving kost dan 300 euro.
  • Ben je jonger dan 65 jaar én heb je recht op RTH (Rechtstreeks Toegankelijke Hulp/VAPH), dan geven we jou een korting van 520 euro. Je deelnameprijs is dan 180 euro.
  • Ben je jonger dan 65, heb je recht op RTH en ben je lid van VeBeS, dan heb je recht op een korting van 540 euro. Je deelnameprijs is dan 160 euro.
  • Ben je jonger dan 65 jaar, heb je recht op RTH en heb je een bijdrage gestort aan het Licht en Liefde Solidariteitsfonds, dan krijg je 560 euro korting. Je inschrijving kost dan 140 euro.
  • Kom je als begeleider van een blinde of slechtziende deelnemer, dan kan je deelnemen voor 160 euro.