Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinden en slechtzienden:
diensten op maat voor mensen met een visuele handicap

Zoeken

Blijf op de hoogte

Toegang voor medewerkers

Geef aub uw login en wachtwoord op:

Toegang voor bestuurders

Speciale pagina's voor bestuurders.

deel dit artikel op:

Nieuws

Als u op een foto klikt, wordt ze groter.

Kies Licht en Liefde als uw goede doel voor DE WARMSTE WEEK!

Blindenzorg Licht en Liefde is opnieuw één van de goede doelen van MUSIC FOR LIFE, de jaarlijkse actie van Studio Brussel. Wie tussen 1 en 24 december iets organiseert, kan daarmee onze werking steunen.

Ga naar de website van Music For Life en registreer uw actie op het formulier. Studio Brussel en de Koning Boudewijnstichting zorgen ervoor dat de opbrengst integraal bij ons terechtkomt. Inspiratie nodig? Mail naar info@lichtenliefde.be.

U kunt ook een plaatje aanvragen op de radio en ons als uw goede doel vermelden. Dat zorgt meteen voor extra naambekendheid!

Wij kunnen alle steun enorm goed gebruiken, om op onze beurt blinde en slechtziende mensen te helpen! We hopen dan ook op een grote respons. Help Licht en Liefde tijdens de allerwarmste week van dit warme jaar. Heel warm aanbevolen!

N-VA West-Vlaanderen verkoopt handschoenen voor Licht en Liefde

Alle N-VA-afdelingen van de provincie West-Vlaanderen houden tussen 8 en 24 december 2018 acties met Licht en Liefde als hun goede doel!

Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse uit Kortrijk is het boegbeeld van de campagne. “Ik heb een duidelijke opdracht: zoveel mogelijk centen binnenhalen voor Licht en Liefde”, zegt hij. “Zo verkopen verschillende N-VA-afdelingen leuke handschoenen waarmee je warm de winter kan doorstaan. Een bijzonder leuk idee om met de feestdagen als geschenk te geven aan vrienden en familie.”

Wenst u de komende weken zelf of met uw vereniging ook handschoenen te verkopen (5 euro per paar), geef dan een seintje via axel.ronse@n-va.be. Meer info: https://www.n-va.be/nieuws/steun-samen-met-de-n-va-music-for-life

Heel veel dank voor dit prachtige initiatief!
 

Warme juwelen- en cakejesverkoop

Een zeer gepassioneerd juwelenmaker (ervaren hobbyist) neemt deel aan een reeks kerstmarkten en schenkt een percentage van de opbrengst aan Licht en Liefde, in het kader van ‘Music For Life.

Een juweeltje van een initiatief, van iemand met een heel warm hart!

Na WZC Molenheide Wijnegem (23 tot 25 november), Steenbakkerij Frateur - vzw ’t Geleeg in Boom (8 december) en het Ontmoetingscentrum Hofstade (9 december) is dit het verdere programma:

  • woensdag 12 december (13 tot 16 uur): ZNA Joostens, Zoersel
  • vrijdag 14 december (13 tot 15.30 uur): WZC De Mick, Brasschaat
  • zaterdag 15 december (15 tot 22 uur): LDC Cogelshof, Schoten
  • vrijdag 21 december (14 tot 20 uur): vzw Zonnetij, Aartselaar
  • zaterdag 22 december (10:00 tot 17 uur): WZC Sint-Vincentius, Kalmthout

Allen daarheen!

En in Zwevegem werden op 9 december cakejes gebakken en deur aan deur verkocht, ook met Licht en Liefde als goed doel. Prachtig, dankjewel!
 

Supporter voor Sint-Rafaël!

Wilt u graag gratis en op een simpele manier het goede doel steunen? Word supporter van ons herscholingscentrum Sint-Rafaël. Het duurt maar 20 seconden!

Wij doen mee met het project ‘Supporters voor G-sporters’, waarbij we zo veel mogelijk supporters moeten verzamelen. Vul via de link www.supportersvoorgsporters.be/word-supporter uw naam, e-mailadres, postcode en geboortedatum in en duid aan dat u voor SINT-RAFAEL supportert.

Hebben wij op 31 december de meeste supporters, dan ontvangen we voor onze blinde en slechtziende leerlingen gratis sportmateriaal van G-Sport Vlaanderen. We zullen u eeuwig dankbaar zijn!

Een gift kan ook, maar is zeker niet verplicht. Ons streefdoel is 3.000 euro. Alle kleine beetjes helpen. Dankjewel!

Vuurwerk bedreigt ogen en geleidehonden

Denk goed na voor u vuurwerk koopt. Elke nieuwjaarsnacht veroorzaken vuurpijlen ernstige oog- en andere letsels. Het lawaai brengt ook veel dieren in paniek.

Een geleidehond die jarenlang is opgeleid, kan in enkele seconden definitief ongeschikt worden door het opgelopen trauma. Dit is geen theorie, het gebeurt helaas echt…

Beter de risico’s radicaal vermijden dan achteraf moeten omgaan met de gevolgen. En voor het uitgespaarde geld vindt u vast een veel beter doel. Een goed doel bijvoorbeeld, tijdens De Warmste Week. Steun Licht en Liefde en breng langdurige, echte warmte bij mensen die daar een grote nood aan hebben!

Ontdek iPhone en iPad in Brussel

In het voorjaar van 2019 organiseert Licht en Liefde drie reeksen iPhone/iPad-lessen voor Brusselse Nederlandssprekende senioren met een visuele beperking. De lessen zijn volledig gratis. Schrijf zo snel mogelijk in!

Hebt u altijd al willen weten hoe u een iPhone of iPad kunt gebruiken? Hoe een afspraak in uw agenda maken? Welke apps zijn toegankelijk? Hoe werkt Siri? Hoe belt u naar uw kleinkind? En wat is ‘voice over’? Onze medewerkster Sophie neemt u mee op ontdekkingstocht!

Reeks 1 loopt van 21 februari tot 18 april 2019, elke donderdagvoormiddag (9.15 tot 12.30 uur) in het Gildenhuis, Korte Wolvenstraat 57, 1070 Anderlecht. Openbaar vervoer: metrohalte Bizet (lijn 5 - Erasmus). Een vrijwilliger kan u daar afhalen en terugbrengen als u dat wenst.

Reeks 2 loopt van 26 maart tot 21 mei, elke dinsdagvoormiddag (9.15 tot 12.30 uur) in Boekelberg, Dapperenstraat 20, 1081 Koekelberg. Openbaar vervoer: metrohalte Simonis (lijn 6 - Koning Boudewijn). Een vrijwilliger kan u daar afhalen en terugbrengen.

Reeks 3 loopt van 2 mei tot 4 juli, op donderdagvoormiddag (9.15 tot 12.30 uur) in Ado Icarus, Peter Benoitplein 22, 1120 Neder-Over-Heembeek. Openbaar vervoer: bushalte Peter Benoit (bus 47 - Heembeek). Een vrijwilliger kan u daar afhalen en terugbrengen.

Wilt u inschrijven of hebt u vragen? Mail naar brussel@vlaamsoogpunt.be of bel 02 230 90 66. Laat bij inschrijving weten of u zelf een iPad of iPhone hebt en of uw begeleider meekomt.

EU maakt geluid elektrische auto’s verplicht

De Europese Unie verplicht geluid voor elektrische en hybride auto’s. Vanaf juli 2019 moeten alle wagens die nieuw op de markt komen, een AVAS-geluidssysteem hebben. Twee jaar later geldt de verplichting voor alle auto’s in het verkeer.

AVAS staat voor ‘Acoustic Vehicle Alerting System’. Dit automatisch waarschuwingssysteem moet een continu motorgeluid produceren bij trage snelheid en bij het achteruitrijden. Het geluid moet veranderen naargelang de snelheid.

Licht en Liefde is uiteraard blij met deze maatregel, maar maakt zich wel zorgen over bepaalde vermeldingen in de verordening. Bij snelheden hoger dan 20 kilometer per uur mag het geluid stoppen, omdat de banden dan voldoende hoorbaar zouden zijn. Er mag ook een schakelaar aanwezig zijn waarmee de bestuurder het systeem kan uitzetten tijdens een rit. En in bepaalde periodes mag het geluidsniveau van het AVAS worden gedempt.

Deze nuances roepen grote vragen op over de veiligheid van het systeem. Het is ook nog afwachten hoe het AVAS zal werken bij hybride auto’s, die soms hun verbrandingsmotor gebruiken.

24 procent van de websites is vlot toegankelijk

Leven zonder internet wordt stilaan onmogelijk. Toegang tot online informatie en diensten is een fundamenteel recht. Helaas wordt vaak vergeten dat er mensen zijn die geen muis gebruiken, het scherm niet zien, spraakcommando's gebruiken of de video niet horen. Alles samen gaat het om 15 procent van de bevolking. Daarnaast ondervinden ook ouderen en mobiele surfers gelijkaardige moeilijkheden.

Meer dan duizend hogeschoolstudenten hebben in opdracht van AnySurfer een steekproef van 186 Belgische websites gecontroleerd. Slechts 24 procent bleek vlot toegankelijk. Het goede nieuws: tien jaar geleden was dat amper 4 procent.

Lees de Toegankelijkheidsmonitor 2018.

Europa verplicht al zijn lidstaten om vóór september 2018 eigen wetgeving te schrijven die de toegankelijkheid van overheidswebsites, -apps en -documenten garandeert. Een toegankelijke website bouwen hoeft niet moeilijker of duurder te zijn, maar dan moet iedereen er aandacht voor hebben: de grafisch ontwerper, de programmeur, de redacteur en niet te vergeten, de opdrachtgever.

AnySurfer is een project van Licht en Liefde. We willen dat mensen met een handicap vlot mee kunnen in de digitale wereld. AnySurfer traint webwerkers, test websites en digitale documenten, geeft advies om ze toegankelijker te maken en sensibiliseert studenten, docenten en het grote publiek.

Baanbrekende nieuwe wetgeving over toegankelijke lectuur

In juli 2018 heeft de federale regering het wetsontwerp goedgekeurd dat het 'Verdrag van Marrakesh' toepast in België. Boeken in aangepaste vorm voor mensen met een leesbeperking zullen ongehinderd kunnen circuleren, over lands- en taalgrenzen heen. De wet treedt in werking op 18 oktober.

Wereldwijd wordt het aantal personen met een visuele beperking geraamd op 314 miljoen, waarvan 90 procent in een derdewereldland leeft. Slechts 5 procent van de gedrukte publicaties zijn beschikbaar in een ander leesformaat (braille of audio). Er zijn ook heel veel andere mensen met een leesbeperking, zoals personen met dyslexie of afasie.

Op 28 juni 2013 werd in Marrakesh (Marokko) een baanbrekend internationaal verdrag ondertekend. Het bindende Verdrag van Marrakesh maakt lectuur toegankelijker voor alle mensen met een leesbeperking, met respect voor de internationale copyrightregels.

Er wordt een recht geïnstalleerd op de reproductie van gedrukte boeken in aangepast leesformaat en op de uitleen en verspreiding ervan. Alle dragers komen in aanmerking: materieel (braille, audio-cd) en online (download of streaming). De vrijstelling van copyrightvergoeding alleen voor erkende organisaties die zich tot de doelgroepen richten. Voor commerciële luisterboeken moeten nog steeds auteursrechten worden betaald. Bovendien komen mensen zonder leesbeperking niet in aanmerking om de niet-commerciële luisterboeken aan te schaffen of te ontlenen.

Grensoverschrijdende uitleen en verspreiding worden mogelijk via een landelijke ‘geautoriseerde organisatie’. Zo krijgen Vlaamse lezers eindelijk ook toegang tot bv. Franse, Engelse en Spaanse boeken.

De Belgische wetgeving is een mijlpaal, waar ook Licht en Liefde heel blij mee is!

Koor van Licht en Liefde zoekt postkaarten

Licht en Liefde Heem in Varsenare heeft een koor met de naam ‘LaSperanza’ (Italiaans voor ‘hoop’). De leden zijn blinde en slechtziende mensen van 25 tot 81 jaar. In 2020 werkt LaSperanza een groot project uit: een muzikale reis rond de wereld. Daarvoor zoekt het enthousiaste koor postkaarten uit zoveel mogelijk landen.

Heb je buitenlandse postkaarten die weg mogen? Stuur ze naar Eef Leenknecht, Oudenburgweg 45, 8490 Varsenare. Heel erg bedankt!

Ons 'Oog@telier' in Kortrijk nam een vliegende start

Op 1 juni 2018 heeft Licht en Liefde in Kortrijk het 'Oog@telier' geopend. Dat is een gloednieuw hedendaags activiteitencentrum voor mensen met een visuele (meervoudige) beperking. Het draaide meteen op volle toeren.

U vindt het Oog@telier op het Lange Munteplein 5, tegenover het vlaamsoogpunt Kortrijk. Actieve blinde en slechtziende personen uit de regio kunnen er terecht voor beweging, waardevolle dagbesteding en ontmoeting. Iedereen is welkom in de gezellige ontmoetingsruimte.

Interesse? Kom gerust eens langs! Neem vooraf contact op met Veerle Vereecke: vereecke.veerle@lichtenliefde.be of oogatelier@lichtenliefde.be, tel. 050 40 50 40.

Nieuwe braillestandaard

De Vlaamse en Nederlandse organisaties die betrokken zijn bij het lezen, produceren en onderwijzen van braille – waaronder Licht en Liefde – werken sinds 2017 samen in de Braille Autoriteit. Daar maken ze samen heldere en toekomstbestendige standaarden en richtlijnen.

Onlangs heeft de Braille Autoriteit een nieuwe versie vastgelegd van de zespunts-braillestandaard. De vorige versie dateerde van 2005. Met de nieuwe standaard wil de Braille Autoriteit de kwaliteit van alle taaluitingen in braille verbeteren.

Switch-personeel laat zich trainen door Licht en Liefde

SWITCH, verdeler van de Apple-producten, werkt samen met Licht en Liefde om haar blinde en slechtziende klanten beter te kunnen helpen.

Zowel iPad en iPhone als Mac zijn standaard toegankelijk voor mensen met een visuele handicap, maar het 'wat' en 'hoe' zijn nog onvoldoende bekend. Daarom krijgen alle 153 medewerkers van de verschillende Switch-winkels een speciale training. Ze leren de gebruiksmogelijkheden kennen en leven zich in met behulp van simulatiebrillen. Zo kunnen ze voortaan iedereen optimaal van dienst zijn, ook de ongeveer 240.000 landgenoten met een visuele handicap.

Licht en Liefde is heel blij dat Switch als eerste Belgische onderneming deze zeer belangrijke stap zet!

Ensemble DIMLICHT werkt aan inclusief concert 'Rare snuiters'

Er zit dit jaar veel muziek in Licht en Liefde. We werken niet alleen samen met CAPPAERT, maar ook met het muzikaal ensemble DIMLICHT. Deze jonge topmusici verlaten de platgetreden paden en verrassen met nieuwe composities en producties.

Momenteel werken ze aan een inclusieve familievoorstelling ‘Rare snuiters’! Eerder ontroerde Dimlicht al met ‘Zwanenzang’, muziektheater voor kinderen over dementie.

'Rare snuiters' wordt een fantastisch muzikaal avontuur, geïnspireerd op ons gelijknamige prentenboek. De zeer talentvolle componist Ben Faes schrijft enig mooie muziek bij tien gedichten. De negen virtuozen van Dimlicht zullen de muziek uitvoeren en poëzie voorlezen. Het publiek mag midden tussen hen zitten, in het schemerdonker. Zo voel je de vibraties extra sterk en zit je helemaal in het verhaal.

De Dimlicht-muzikanten zijn Wolfram Van Mechelen en Jeroen Vernimmen (viool), Rhea Vanhellemont (altviool), Helena Faes (cello), Juno Kerstens (contrabas), Hannes Beauprez (klarinet), Quinten De Gelaen (hoorn), Naomi Behaeghel (fagot) en Stijn Paredis (slagwerk). Op de foto poseren acht van hen met hun instrumenten.

Componist Ben Faes (39) studeerde klassieke contrabas aan het conservatorium van Antwerpen en volgde masterclasses bij diverse grootmeesters. Samen met Bruno De Groote vormt hij het De Groote-Faes Duo, dat elektrische gitaar combineert met klassieke contrabas. Hij werkt ook samen met artiesten als Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud en Roland, met bekende theatergezelschappen en met klassieke orkesten zoals Anima Eterna, de Filharmonie, Rotterdam Philharmonic en het European Union Youth Orchestra.

Waarschijnlijk vindt de première van ‘Rare snuiters’ in het najaar plaats. Wij houden u op de hoogte!

Beluister 'Stadsinfo Gent' online

Elke maand vindt u in het Gentse stadsmagazine 'Stadsinfo Gent' een pak nuttige en interessante informatie.

Dit tijdschrift wordt ingelezen door Blindenzorg Licht en Liefde. Iedereen kan vrij luisteren op de webpagina van de Stadsinfo Gent. Deze pagina is nog niet erg bekend. Test ze eens uit! Gentenaars die de Stadsinfo liever op Daisy-cd ontvangen, kunnen zich gratis abonneren: gentinfo@stad.gent, tel. 09 210 10 10.

“We want you for our studio!"

De opnamestudio van Blindenzorg Licht en Liefde in Varsenare heeft nood aan extra voorleesstemmen. Help ons en ontdek je nieuwe passie!

Licht en Liefde maakt gesproken boeken, tijdschriften en andere documenten voor mensen met een leesbeperking. Dat gebeurt in zes studio’s, verspreid over Vlaanderen en Brussel. De voorlezers zijn enthousiaste vrijwilligers. In alle studio’s zijn nieuwe kandidaten welkom. Vertel het voort!

Lees meer info voor kandidaat-voorlezers

Brochure over het persoonsvolgend budget

De brochure ‘Wegwijs in het persoonsvolgend budget’ van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) vertelt u wat een persoonsvolgend budget precies is, wat u ermee kunt betalen en wie in aanmerking komt.

U vindt er ook alle info over de aanvraagprocedure en de manier waarop over uw aanvraag beslist wordt.

Verder geeft de brochure een kort overzicht van de dienstverlening van het VAPH: rechtstreeks toegankelijke hulp, hulpmiddelen en aanpassingen en intensieve of frequente ondersteuning van handicapspecifieke diensten.

U kunt de brochure downloaden. Ze is ook in gesproken vorm op Daisy-cd te verkrijgen, via publicaties@transkript.be.

Gratis reizen met Mobib- of verminderingskaart

Als blinde of slechtziende persoon krijgt u van de FOD Sociale Zaken een ‘nationale verminderingskaart voor het openbaar vervoer’, waarmee u gratis kunt reizen met De Lijn, TEC, MIVB en NMBS. Daarnaast kunt u een ‘kaart kosteloze begeleider’ aanvragen, uitgereikt door de NMBS, maar ook geldig bij De Lijn, TEC en MIVB.

Onlangs liet De Lijn blinde en slechtziende personen weten dat ze vanaf 1 januari 2018 gebruik kunnen maken van de Mobib-kaart. Dat zorgde voor ongerustheid. Het leek alsof iedereen moest overstappen naar een Mobib-kaart. Dat is niet het geval!

De nationale verminderingskaart en de kaart kosteloze begeleider blijven geldige vervoerbewijzen bij De Lijn, TEC, MIVB en NMBS. Bij De Lijn en de MIVB hebt u de keuze: ofwel blijft u uw verminderingskaart gebruiken, ofwel laat u een gratis contract op uw Mobib-kaart zetten (in plaats van het vroegere papieren abonnement).

De Mobib-kaart is normaal gezien vijf jaar geldig. De limiet staat op de kaart gedrukt. De reisproduct-contracten die op de kaart gezet worden, hebben een maximale geldigheidsduur van één jaar (bij De Lijn) of drie jaar (bij de MIVB). Als er een gratis abonnement op uw Mobib-kaart staat, wordt dat contract automatisch verlengd, dus zonder dat u daar iets voor moet doen. Na vijf jaar moet u in de Lijnwinkel of in een MIVB-verkooppunt een nieuwe Mobib-kaart halen, tegen betaling van de administratiekost (momenteel 5 euro).

De verschillende contracten van De Lijn en de MIVB kunnen samen op één Mobib-kaart worden gezet. U hebt dus maar één Mobib-kaart nodig, naar keuze van De Lijn of de MIVB. Elke maatschappij kan alleen haar eigen producten op uw kaart laden. Als u bijvoorbeeld op uw Mobib-kaart van De Lijn een reisproduct-contract van de MIVB wilt laden, moet u uw kaart eerst aan een loket van de MIVB laten registreren. Vanaf dat moment wordt uw Mobib-kaart ook door de MIVB erkend.

Opgelet: uw nationale verminderingskaart (blauwe kaart) en uw begeleiderskaart kunt u tot nader order niet op een Mobib-kaart laden. U moet die kaarten nog steeds tonen in de bus of tram als u ze gebruikt om gratis te reizen. U hebt dus de keuze: ofwel reist u met een gratis abonnement op uw Mobib-kaart, ofwel toont u uw verminderingskaart. Voor de Brusselse metro hebt u echter wel een MOBIB-kaart nodig: zonder die kaart geraakt u niet door de toegangspoortjes van de metrostations. Bij de NMBS is het nog niet mogelijk om uw gratis abonnement op de MOBIB-kaart te laten plaatsen.

Reizigers van De Lijn die een Mobib-kaart gebruiken, moeten die bij de start van elke rit scannen. Dat kan aan een bakje dat zich op vaste plaatsen in de bussen en trams bevindt. U hoort een hoge toon als het oké is, een lage als de kaart niet aanvaard wordt. Blinde en slechtziende personen hoeven hun kaart bij gebruik niet te scannen. Toch wordt gevraagd om het te doen, in de mate van het mogelijke. De scangegevens worden immers gebruikt om het aanbod van De Lijn maximaal af te stemmen op de vraag.

(Met dank aan de Centrale Diensten van De Lijn)

De European Disability Card

Voortaan kunnen personen met een handicap de Europese handicapkaart aanvragen.

Deze gratis kaart bevordert de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding. Het is een officiële kaart die uitgereikt wordt door o.a. de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid en het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Ze wordt voorlopig in acht Europese landen erkend. Naast België zijn dat Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Roemenië en Slovenië. Het idee voor de kaart komt uit België!

Vraag uw kaart aan en geniet van de voordelen. Eindelijk hebt u een eenvoudig en officieel bewijs van uw handicap. Het zal wel nog niet direct overal aanvaard worden: een dergelijk initiatief moet groeien en ingeburgerd geraken...

VERRAS IEMAND MET EEN RARE SNUITERS-CADEAUPAKKET!

'Rare snuiters' als geboorte-, communie- of verjaardagscadeau: is dat geen goed idee?

Wij bezorgen de persoon van uw keuze tegen de juiste datum een heel speciaal exemplaar: feestelijk verpakt, gesigneerd en aangevuld met twee unieke blinddoekjes, handgemaakt door blinde en slechtziende mensen van Licht en Liefde Heem.

Via zo'n wonderlijk (relatie)geschenk steunt u Licht en Liefde extra. Prijs: 60 euro.

Info: docu@lichtenliefde.be of hulpmiddelen@vlaamsoogpunt.be - tel. 050 40 60 53 of 050 40 60 52.

XiNiX zoekt ervaringsdeskundigen

Bent u blind of slechtziend en enthousiast? Werkt u graag met mensen, groot en klein? Dan is dit iets voor u: XiNiX zoekt ervaringsdeskundigen om het team uit te breiden!

Bij XiNiX laten we ziende mensen op een aangename en creatieve manier kennismaken met de leefwereld van blinden en slechtzienden. Onze ervaringsdeskundigen leven zich enorm uit, ze zouden XiNiX niet meer willen missen! Maar er komen steeds meer bezoekers en dus hebben we ook meer medewerkers nodig.

Hebt u zin om te helpen? Wilt u meer info of hebt u vragen? Neem gerust contact op met Nick Mermans  en Priegel Koelman van XiNiX (Blindenzorg Licht en Liefde), Oudenburgweg 40, 8490 Varsenare, tel. 050 40 60 15, xinix@lichtenliefde.be

 

De Bijbel helemaal toegankelijk

Licht en Liefde en Luisterpuntbibliotheek hebben samen de Bijbel omgezet in Daisy-luistervorm én in braille. Deze Bijbelversie is een unicum in het Nederlandse taalgebied. Ze is volledig toegankelijk voor personen die blind of slechtziend zijn en voor mensen die omwille van MS, afasie of dyslexie geen gewone boeken kunnen lezen.

In samenspraak met de Vlaamse en Nederlandse Bijbelstichting hebben we de Willibrordvertaling uit 1995 als basis genomen.

De brailleversie van de hele Bijbel bestrijkt ruim twee meter! Maar vooral de Daisy-luisterversie met Vlaamse stemmen heeft veel werk en tijd gevergd. Vijfentwintig vrijwilligers hebben de ruim zeventig Bijbelboeken ingelezen. Alles beluisteren kost u meer dan vijf dagen en nachten: 128 uur en 16 minuten om precies te zijn.

Deze versie is bovendien omgezet in full-text-full-audio: de studiotechnici van Licht en Liefde hebben de audio-opnames met de elektronische tekstversie gesynchroniseerd. Zo is het mogelijk om de tekst tegelijk op het scherm van een computer, iPad of smartphone te lezen, waarbij de voorgelezen zin oplicht.

Elk Bijbelboek kan via Luisterpunt geleend worden op Daisy-schijfjes of geprint in braille. U kunt ook online lezen (downloaden of streamen). Wilt u de volledige Bijbel in Daisy kopen, dan is die tegen kostprijs (40 euro) verkrijgbaar bij Licht en Liefde (050 40 60 52, hulpmiddelen@vlaamsoogpunt.be).

Onze Sponsors
BARCO helpt Blindenzort Licht en Liefde
LICHT EN LIEFDE Oudenburgweg 40, 8490 VARSENARE +32 (0)50 40 60 50 E-MAIL: INFO@LICHTENLIEFDE.BE