Menu:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinde en slechtziende mensen.

Publicaties

U kan de foto vergroten via een muisklik of via de entertoets.

Catalogus hulpmiddelen

De hulpmiddelencatalogus geeft u een overzicht van alle handige hulpmiddelen die momenteel verkrijgbaar zijn bij Licht en Liefde.

Braillealfabet

Braille met de ogen leren lezen is niet moeilijk! Ontcijfer de code met behulp van dit kaartje, dat ook een kleine oefening bevat.

Prijs: 0,50 euro. Mail naar docu@lichtenliefde.be, met vermelding van uw postadres en het gewenste aantal exemplaren.

Brochure 'Een klare kijk op je ogen'

Hoe werken onze ogen en wat kan er allemaal mee mislopen? Hoe kunt u uw ogen beschermen en een aantal problemen voorkomen? Wat valt er aan oogkwalen te doen? De antwoorden staan in dit handig naslagwerkje. Aanbevolen door oogartsen!

Gratis verkrijgbaar - voor grote aantallen kan een bijdrage worden gevraagd. Mail naar docu@lichtenliefde.be met vermelding van uw postadres.

Inclusief kinderboek 'Rare snuiters'

Iedereen geniet ten volle mee van dit prenten- en gedichtenboek: ook wie blind of slechtziend is, dyslexie of een andere leesbeperking heeft. Je kunt lezen met je oren, kijken met je vingers en voelen met je ogen. Ontdek spelenderwijs de ervaringswereld van blinde en slechtziende mensen.

Een uitgave van Blindenzorg Licht en Liefde i.s.m. PoëzieCentrum, internationaal bekroond met een White Raven Special Mention 2012! Lees meer over Rare snuiters

Brochure 'Tips voor een vlottere omgang met blinde en slechtziende personen'

Blinde mensen begeleiden is geen vak apart: iedereen kan het. Gebruik deze brochure als leidraad voor een prettig contact. Samengesteld met medewerking van zeven ervaringsdeskundigen. Bijzonder verhelderend!

Dit zeer informatieve naslagwerkje is een uitgave van VeBeS, de Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde.

Te bestellen via docu@lichtenliefde.be. Indien u meerdere exemplaren wenst, kan een kostenvergoeding worden gevraagd.

Brochure 'Een blinde / slechtziende patiënt in het ziekenhuis'

Blinde en slechtziende personen hebben bij een ziekenhuisopname extra veel vragen en onzekerheden. Een goede opvang maakt een wereld van verschil. Deze brochure (oktober 2013) geeft het ziekenhuispersoneel verhelderende uitleg en vooral veel praktische tips. Samengesteld op basis van talrijke ervaringen!

Vraag deze brochure (gedrukt of digitaal) aan via vorming@lichtenliefde.be. Prijs: 12,50 euro (vooraf over te schrijven). Wie aan een vorming van Licht en Liefde voor ziekenhuispersoneel deelneemt, krijgt ter plaatse een exemplaar.

Brochure 'OngeZIENe rijkdom'

Deze rijk gevulde brochure is bestemd voor museum- en erfgoedmedewerkers. Wie zich openstelt voor de ervaringswereld van mensen met visuele beperkingen, ontdekt dat dit kan leiden tot een algemene versterking van de publiekswerking.

Licht en Liefde bracht deze brochure uit samen met FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Er werkten zowel museumconsulenten als blinde en slechtziende ervaringsdeskundigen aan mee.

Download de OngeZIENe Rijkdom-brochure. De gedrukte versie is niet meer voorradig.