Menu:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinde en slechtziende mensen.

Start nieuwe basiscursus ervaringsdeskundige

U kan de foto vergroten via een muisklik of via de entertoets.

Als ervaringsdeskundige kun je helpen bouwen aan een meer inclusieve maatschappij. Via de basiscursus til je de ervaringskennis die je reeds hebt vanuit je handicap, op naar een hoger niveau. Je leert op een kwaliteitsvolle manier diverse doelgroepen informeren en sensibiliseren over het leven met een visuele handicap. Op 16 oktober 2018 start een nieuwe basisopleiding.

De thema’s die tijdens de cursusdagen aan bod komen, zijn: visuele handicap, omgangstips en begeleidingstechnieken, hulpmiddelen, beleving en inleving, mobiliteit en toegankelijkheid, het netwerk Licht en Liefde, ervaringsdeskundigheid en presentatietechnieken.

De cursusmomenten zijn verspreid over 8 dinsdagen. Ze vinden afwisselend plaats in Antwerpen, Gent en Brussel, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Data: 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 december, 15 en 19 januari en 26 februari. Geef bij inschrijving mee of en op welke manier je begeleiding nodig hebt vanuit het meest dichtbije station.

Alleen blinde en slechtziende personen kunnen aan deze cursus deelnemen. Vooraf ontmoeten we jou graag tijdens een kennismakingsgesprek met een bewegingsmedewerkster van VeBeS.

De prijs voor de cursus bedraagt 80 euro voor leden van onze vereniging VeBeS, 100 euro voor niet-leden. Drank en een broodjesmaaltijd zijn inbegrepen. Wie zich als ervaringsdeskundige voor onze organisatie engageert, krijgt nadien het volledige inschrijvingsgeld teruggestort.

De cursus wordt georganiseerd door VeBeS. Hij gaat door vanaf 6 personen en er is een maximum van 12 deelnemers.

Voor meer info en om in te schrijven kun je tot 10 september 2018 terecht bij Wendy Van den Bosch op 09 292 40 80 (maandag en dinsdag) of wvb@vebes.be. Van harte welkom!