Menu:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinde en slechtziende mensen.

Workshop ‘Echo's in het Licht’

U kan de foto vergroten via een muisklik of via de entertoets.

BREEDBEELD vzw organiseert samen met Licht en Liefde een inclusieve artistieke workshop FOTOGRAFIE EN LICHTTECHNIEK. Deze workshop (vier sessies in Gent – februari en maart 2022) leert je verhalen vertellen met licht, ook als het licht niet of slecht zichtbaar is.

Fotografe, master in de beeldcultuur en coach Hilde Braet vertelt je meer over (blinde) fotografie. Ze duikt met jou haar studio in, om samen te experimenteren met lightpainting-fotografie. Daarnaast neemt een muzikant je mee op een zintuiglijke reis die muziek en beeld met elkaar verbindt.

Achteraf krijgt een selectie van de eindresultaten een plaats in een groepstentoonstelling binnen het project ‘HOOGSTPERSOONLIJK!’ van Licht en Liefde, in het Dr. Guislainmuseum (2023).

De workshop is toegankelijk voor slechtziende, blinde én ziende personen. Hij bestaat uit 4 sessies, telkens van 9.30 tot 16 uur in Studio Hilde Braet, Visserij 162, 9000 Gent. Er starten 2 groepen in februari. Groep 1 komt samen op vier dinsdagen: 8/2, 22/2, 8/3 en 22/3. Groep 2 komt bijeen op vier zaterdagen: 12/2, 26/2, 19/3 en 26/3. Wij voorzien een broodjeslunch.

Vanaf het station Gent Sint-Pieters neem je tram 2 (Zwijnaarde - Melle Leeuw) tot halte ‘Gent Keizerpoort’. De rit duurt ca. 30 minuten. Daarna is het nog 500 meter wandelen. Je kunt parkeren op de openbare weg.

Inschrijven kan tot 3 februari. Wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt! Mail naar cindy@breedbeeld.org met vermelding van je gekozen groep. Je krijgt dan alle verdere info. Prijs: 65 euro voor de 4 sessies inclusief lunch, koffie, thee, water.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar cindy@breedbeeld.org.

Hopelijk tot binnenkort!