Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinde en slechtziende mensen.

deel dit artikel op:

HIER GROEIT EEN WENSBOOM!

U kan de foto vergroten via een muisklik of via de entertoets.

“Wat vind je van onze wensboom?” vraagt Trees van Woongroep A in Varsenare. “Is hij niet prachtig? Wij kunnen hem ook voelen, want hij bestaat uit pomponnetjes! Samen hebben we er honderden gemaakt. Begeleidster Chantal zorgde voor de wol. Die werd op onze handen gedraaid.”

De hele groep werkte mee: Trees, Saskia, Bart, Nadia, Erwin, Thomas en Maria, aangevuld met Ria uit groep C. “We waren er een paar maanden mee bezig”, blikt Chantal terug. “Dat deden we op onze eigen manier. De pomponnetjes door karton halen, is voor de meeste bewoners moeilijk. Sommigen hebben bijvoorbeeld ook een beperking aan hun handen. Met de wol rond hun vingers lukte het wel. Het knippen en afwerken deed ik meestal thuis.”

Of iedereen het een fijn project vond? “Zeker en vast!” zegt Chantal. “Ook Bart, die zoiets nog nooit gedaan had. Elk stak er iets van zichzelf in. Maria heeft alle appeltjes gehaakt, waar de wensen op bierviltjes aan bevestigd zijn. We vonden het allemaal super om te ervaren hoe de boom groeide.”

“Het was echt een heel mooi initiatief van Chantal”, beaamt Bart. “Hopelijk komen onze wensen nu ook uit. De mijne is dat ik eens een radiostudio mag bezoeken. Een redelijk mooie wens, want radio is mijn passie!”

“Zondagavond hebben we onze boom ingehuldigd met een drankje,” vertelt Trees, “terwijl we luisterden naar het voetbal. Bijna iedereen heeft zijn wens uitgesproken. Ik zou graag naar de kermis gaan en daar oliebolletjes eten! Het Nationaal Zangfeest was mijn grootste wens, maar daarvoor restte niet genoeg tijd. Dat is voor volgend jaar! Anderen wensten een etentje, een dansavond, … We zullen allemaal meegenieten!”

Chantal verzekert: “Het is de bedoeling alle wensen tegen het einde van het jaar te vervullen. Intussen zijn we aan een nieuw project begonnen, want we hebben de smaak echt te pakken. Samen aan iets werken is zo aangenaam! Het geeft ook een sterk gevoel van samenhorigheid.”

Woon je bij Licht en Liefde in de buurt en wil je die mooie boom eens in het echt zien en voelen? Ook die wens kan in vervulling gaan: kom gerust eens langs in Huis 40A!