Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinde en slechtziende mensen.

deel dit artikel op:

Wonen / Dagbesteding

U kan de foto vergroten via een muisklik of via de entertoets.

Het lukt mij niet om zelfstandig te wonen en/of me zin- en waardevol bezig te houden…

  • Is er ergens een warme thuis voor mij, een aantal dagen of permanent?
  • Krijg ik daar ondersteuning op maat, volgens mijn noden en wensen?
  • Waar vind ik een fijne en zinvolle dagbesteding, op mijn manier?

Ontdek wat Licht en Liefde Heem / Huis 45 voor u kan betekenen!

Licht en Liefde Heem vzw is een sociale ondernemer in de zorg, innoverend en kwalitatief hoogstaand. Onze grote expertise is de ondersteuning van personen met een visuele en vaak meervoudige beperking die extra noden hebben.

Wij bieden vraaggestuurde ondersteuning met als motto: “gewoon waar mogelijk, speciaal waar het moet”. Dat gebeurt vanuit rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) en persoonsvolgende financiering. We houden optimaal rekening met uw mogelijkheden, uw netwerk en wat reguliere diensten te bieden hebben.

U kunt bij ons wonen in Varsenare, ofwel een aantal dagen per week overdag naar ons komen (in Varsenare of Kortrijk) om te werken en ontspannen volgens uw mogelijkheden en wensen. Elke bewoner en elke dagdeelnemer is uniek; onze ondersteuning sluit aan op ieders persoonlijke wensen. Samen met u en uw netwerk wordt een handelingsplan opgemaakt, waarbinnen de ondersteuningsnoden afgesproken worden.

 

WONEN

Het woonproject ‘Huis 45’ in VARSENARE (Oudenburgweg 45) telt 3 leefgroepen van elk 10 bewoners. Elke woongroep wordt ondersteund door een team van woonbegeleiders met de nodige handicapspecifieke expertise. We helpen u volgens uw wensen en betrekken u maximaal bij de organisatie van de zorg en ondersteuning.

U hebt uw eigen kamer. Er is een gemeenschappelijke leefruimte, keuken en badkamer met aangepast bad en inloopdouche. U kunt ook terecht in de grote tuin met terras. Momenteel wordt gebouwd aan een volledig nieuwe woonaccommodatie, die eind 2021 klaar moet zijn.

Elke woongroep heeft een huismoeder die, samen met de bewoners, instaat voor het onderhoud van de kamers en de leefruimtes. Volgens uw mogelijkheden krijgt u een aantal huishoudelijke verantwoordelijkheden. Dag en nacht wordt permanentie geboden.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de ondersteuningsfrequentie: van een aantal logeerdagen tot 7 op 7 woon- en dagondersteuning. Alle opties zijn bespreekbaar.

 

DAGBESTEDING

In VARSENARE (Oudenburgweg 45) biedt Licht en Liefde Heem diverse mogelijkheden voor zin- en waardevol werk, andere activiteiten en ontspanning, zowel binnen als buiten de organisatie. Uw interesses zijn bepalend.

Ook in KORTRIJK (Lange Munteplein 5) hebben wij een activiteitencentrum: het 'Oog@telier'. Actieve blinde en slechtziende personen uit de regio kunnen er terecht voor beweging, waardevolle dagbesteding en ontmoeting. Iedereen is welkom in de gezellige ontmoetingsruimte. Interesse? Kom gerust eens langs! Neem vooraf contact op: oogatelier@lichtenliefde.be, 050 40 50 40.

 

WE ZIJN ER HELEMAAL VOOR JOU.

Hebt u interesse of wilt u vrijblijvend met ons kennismaken om alle mogelijkheden te verkennen?
Neem dan contact op met:

Wat met de financiering? Die gebeurt bij voorkeur via vouchers (persoonsvolgende financiering). De frequentie en intensiteit van woon- en dagondersteuning en de intensiteit van de ondersteuning bepaalt het aantal punten. Bij logeren en dagondersteuning kan ook via RTH gewerkt worden. Daarnaast betaalt u een vaste woonkost per maand (of per dag bij logeren) en leefkosten per aanwezigheidsdag.

 

Ga naar het volgende hoofdstuk: ‘Uw sociaal netwerk behouden en vernieuwen