Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinden en slechtzienden:
diensten op maat voor mensen met een visuele handicap

Zoeken

Blijf op de hoogte

Toegang voor medewerkers

Geef aub uw login en wachtwoord op:

Toegang voor bestuurders

Speciale pagina's voor bestuurders.

deel dit artikel op:

Sociale hulpverlening en financiële aspecten

Als u op een foto klikt, wordt ze groter.

U wilt graag een overzicht van alle hulp die er bestaat?

Een maatschappelijk assistent kan u dat geven. Maak een afspraak via uw regionaal vlaamsoogpunt. Samen bekijken we dan alle mogelijkheden, helemaal op uw maat. Licht en Liefde heeft zelf veel te bieden, maar brengt u ook in contact met andere diensten en ondersteunt u daarbij.

De Infobrochure van Licht en Liefde (pdf) geeft een beknopt overzicht van wat Blindenzorg Licht en Liefde en haar netwerkpartners voor u kunnen doen.

 

U vraagt zich af of u moet betalen voor de hulpverlening die Licht en Liefde biedt?

Het eerste gesprek met Licht en Liefde, waarin we samen alle mogelijkheden bekijken, is gratis. Daarna zijn bepaalde diensten betalend. Als er zo’n dienst wordt aangeboden, wordt op voorhand (bij het maken van de afspraak) meegedeeld wat het zal kosten. Er wordt ook gezegd hoe u die kost eventueel kunt recupereren via een tegemoetkoming.

De prijs van producten die u bij Licht en Liefde bestelt, wordt ook op voorhand meegedeeld. Bepaalde producten (zoals leeshulpmiddelen en technologische hulpmiddelen) verkopen wij niet zelf – we geven er deskundig en objectief advies over en verwijzen u dan eventueel door. Andere producten (zoals gewone hulpmiddelen) verkopen we wel zelf, omdat ze elders heel moeilijk te vinden zijn. We zijn echter geen “winkel” die uit is op winst. In afspraak met onze mensen kunt u een hulpmiddel soms “op zicht” krijgen – dit betekent dat u het even kunt uitproberen en daarna terugsturen indien u er niet mee geholpen bent.
 

U wenst advies over tegemoetkomingen, tussenkomst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, sociale tarieven, fiscale voordelen, parkeerkaart…?

Er bestaat van alles, maar u moet het wel weten. Vaak moet u er op tijd bij zijn! In uw regionaal vlaamsoogpunt staan maatschappelijk assistenten klaar om deskundig te helpen, ook met de aanvragen zelf.

 

U hebt een attest van de oogarts nodig?

Download een 'Getuigeschrift van gezichtsonderzoek' om door de oogarts te laten invullen.

Onze Sponsors
BARCO helpt Blindenzort Licht en Liefde
LICHT EN LIEFDE Oudenburgweg 40, 8490 VARSENARE +32 (0)50 40 60 50 E-MAIL: INFO@LICHTENLIEFDE.BE