Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinden en slechtzienden:
diensten op maat voor mensen met een visuele handicap

Nieuws en events

Zoeken

Blijf op de hoogte

Toegang voor medewerkers

Geef aub uw login en wachtwoord op:

Toegang voor bestuurders

Speciale pagina's voor bestuurders.

deel dit artikel op:

XiNiX, een kleurrijke ontdekking in het donker

Als u op een foto klikt, wordt ze groter.

Hoe ervaren blinde mensen de wereld? Welke gevolgen heeft hun handicap? Dat wordt pas duidelijk als u zich eventjes volledig onderdompelt in hun situatie. Licht en Liefde biedt u die kans!

Met het nieuwe project XiNiX (’k zie niks) wil Licht en Liefde u op een aangename en creatieve manier 'inzicht' geven in een leven zonder zicht. Wie XiNiX bezoekt, ervaart dat we soms alleen op onze ogen afgaan. Andere zintuigen kunnen een grote meerwaarde bieden, bijvoorbeeld bij het beleven van kunst en cultuur.

XiNiX is een volledig donkere wereld. Ook al zien de meeste blinden geen 'donker', maar eerder een soort mist of soms helemaal niets, toch bootst volledige duisternis hun ervaring het beste na. Bij XiNiX leiden blinde en slechtziende gidsen de bezoekers binnen in een volledig verduisterde wereld. Wandel door een straat en een park, bezoek een museum of een klasje. Ook een maaltijd in het donker is mogelijk: dan wordt u bediend door een blinde kelner. Er zijn allerlei formules, aangepast aan uw wensen.

Meer over XiNiX

Onze Sponsors
BARCO helpt Blindenzort Licht en Liefde
LICHT EN LIEFDE Oudenburgweg 40, 8490 VARSENARE +32 (0)50 40 60 50 E-MAIL: INFO@LICHTENLIEFDE.BE