Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinden en slechtzienden:
diensten op maat voor mensen met een visuele handicap

deel dit artikel op:

Het verhaal van Simonne

Als u op een foto klikt, wordt ze groter.

Simonne werd jarenlang geterroriseerd door haar gewelddadige man...

Jarenlang werd Simonne geterroriseerd door haar gewelddadige man. Er ging geen avond voorbij zonder gekletter en geschreeuw. Er vielen klappen, veel klappen. Tot ze eindelijk, onlangs pas, de moed vond om weg te gaan. Voor deze kranige dame zal het met Kerst, voor het eerst in lange, lange tijd echt een Stille Nacht zijn. En daar is ze blij voor.

Maar de prijs die ze ervoor moet betalen, is verschrikkelijk hoog. Want elke avond is het niet alleen stil, maar ook donker. Simonne is blind. Een direct gevolg van het jarenlange geweld. Van al die keren dat ze met haar hoofd tegen de muur belandde, op de grond viel of tegen een harde vuist aanliep…

En daar zit ze nu. In haar piepkleine studiootje, alleen tussen vier muren. Eindelijk moet ze niet meer bang zijn van haar man, maar er is een enorme angst in de plaats gekomen. Angst voor het donker. Voor de eenzaamheid. Voor de bittere armoede waarin ze leeft. Voor het afhankelijk zijn van anderen.

De sociaal assistenten en andere medewerkers van Blindenzorg Licht en Liefde staan klaar om Simonne onder hun vleugels te nemen. Haar liefdevol en geduldig te begeleiden. Te zorgen dat ze erbovenop komt.

Wij rekenen op u om deze levensbelangrijke blindenbegeleiding van Simonne mogelijk te maken. Dat u als een ster bent die haar zal leiden door de duisternis waarin ze leeft.  

Het verhaal van Simonne is een voorbeeld van hoe Licht en Liefde met uw steun blinden en slechtzienden helpt om opnieuw zelfstandig te leven.

Onze Sponsors
BARCO helpt Blindenzort Licht en Liefde
LICHT EN LIEFDE Oudenburgweg 40, 8490 VARSENARE +32 (0)50 40 60 50 E-MAIL: INFO@LICHTENLIEFDE.BE