Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinden en slechtzienden:
diensten op maat voor mensen met een visuele handicap

Zoeken

Blijf op de hoogte

Toegang voor medewerkers

Geef aub uw login en wachtwoord op:

Toegang voor bestuurders

Speciale pagina's voor bestuurders.

deel dit artikel op:

Vakantie en cultuur beleven

Als u op een foto klikt, wordt ze groter.

U wilt op een aangepaste manier op vakantie?

Ruim 35 jaar geleden begon Licht en Liefde aangepaste vakanties te organiseren. Ondertussen is het aanbod heel gevarieerd. Elke reis of vakantie heeft haar verantwoordelijken - allemaal vrijwilligers. Verblijf, omgeving, programma, begeleiding en dergelijke zijn steeds aangepast aan de noden van blinden en slechtzienden. De deelnemers sturen het aanbod.

In 2012 werden de vakanties officieel ondergebracht bij VeBeS, maar de vereniging blijft nauw samenwerken met Blindenzorg Licht en Liefde. Het rekeningnummer voor alle vakanties is BE09 8601 1137 3257. Wie lid is van VeBeS, geniet een prijsvoordeel.

Ook wie als begeleider wil deelnemen, is welkom! De persoon die door u begeleid wordt, betaalt dan een deel van uw reiskost.

Download de VAKANTIEGIDS 2018 (pdf)

Info: tel. 03 800 70 10, deceuster.bart@lichtenliefde.be
 

U wilt liever individueel op vakantie?

Wilt u liever met een begeleider, familie of vrienden op vakantie, maar wel met de zekerheid van een goede ondersteuning en toegankelijke accommodatie? Zo'n vakantie op maat kan ook, in samenwerking met 'Blijven Reizen' van Samana.

Uw hotel wordt geregeld en als u dat wenst ook uw vlucht. Verpleegkundige ondersteuning en verzorging ter plaatse zijn mogelijk. Tegen betaling zoekt Samana een vrijwilliger (begeleider) die u ondersteunt tijdens uw vakantie. De prijs hangt af van de bestemming.

Bijkomende info over prijzen en dergelijke kunt u aanvragen bij Samana, info@samana.be, 02 246 47 71
 

U wilt als blinde of slechtziende persoon een museum bezoeken?

Heel wat Vlaamse en Brusselse musea hebben al initiatieven genomen om hun gebouw en collectie toegankelijk te maken, in samenwerking met Blindenzorg Licht en Liefde. Raadpleeg vooraf de website van het museum of vraag telefonisch of via e-mail informatie. 

Onze Sponsors
BARCO helpt Blindenzort Licht en Liefde
LICHT EN LIEFDE Oudenburgweg 40, 8490 VARSENARE +32 (0)50 40 60 50 E-MAIL: INFO@LICHTENLIEFDE.BE