Menu:
deel deze site op:

Solidariteitsprojecten van, voor en met blinden en slechtzienden:
diensten op maat voor mensen met een visuele handicap

deel dit artikel op:

Voorleesdienst Licht en Liefde zoekt stemmen!

Als u op een foto klikt, wordt ze groter.

Blindenzorg Licht en Liefde maakt gesproken boeken, tijdschriften en andere documenten voor mensen met een leesbeperking. Dat gebeurt in zes studio’s, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Alle voorlezers zijn enthousiaste vrijwilligers.

Om onze studio’s optimaal te benutten, zoeken we extra stemmen. Vooral in VARSENARE (bij Brugge) is er een groot tekort aan stemmen.

Help ons en ontdek uw nieuwe passie!

Wat verwachten we?

U komt als vrijwilliger een uur (of meer) per week voorlezen, op een vast tijdstip. U werkt zonder vergoeding, maar bent verzekerd (o.a. voor uw verplaatsingen).

Wie komt in aanmerking?

Elke kandidaat-voorlezer legt een kleine stemproef af: u leest drie korte teksten voor (verschillende genres). Het resultaat wordt door een neutrale, professionele stemcommissie beoordeeld. Wij zoeken mensen met een aangename stem en een goede uitspraak.

Bent u geslaagd, dan leggen we samen één of meer leesuren vast. Als u aan een boek begint, engageert u zich om dat binnen een redelijke termijn af te werken.

Waarom is het super?

Onze voorlezers kijken echt uit naar hun leesuurtje. Het is dan ook iets unieks om te doen, heel aangenaam ook. En natuurlijk helpt u er mensen mee. Dankzij u wordt dat ene boek toegankelijk. U wordt de stem van een auteur voor alle luisterlezers in Vlaanderen!

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze studio’s:

Onze Sponsors
BARCO helpt Blindenzort Licht en Liefde
LICHT EN LIEFDE Oudenburgweg 40, 8490 VARSENARE +32 (0)50 40 60 50 E-MAIL: INFO@LICHTENLIEFDE.BE